Simbologia religiosa en l’art occidental

Si el cristianisme està en l’origen de la cultura occidental -i no només Atenes, com recordaba Habermas!-, els signes de la seva preséncia conformativa omplen l’espai públic rural i urbà de símbols de tota mena. La nostra generació ha heretat un estoc de simbologia religiiosa cristiana que deixa mostres evidents d’una relació fecunda, impossible d’improvisar i, encara manys, d’ignorar.

El llegat de simbologia religiosa en l’art occidental és enorme. L’encontre mostra que fer experiència significa integrar-se en la totalitat de la pròpia orientació en el món i de la pròpia autocomprensió. I si el símbol és la coincidència de sensible i no sensible, la percepció amb els sentits d’alló que no és sensible és pròpiament l’experiència de la poesia i de l’art figuratiu, perquè en l’obra d’art hi ha en sentit pròpi allò a què ella remet, que és el que constitueix l’experiència del símbol.

Saber llegir, interpretar i comprendre aquesta simbologia religiosa serà fonamental per descobrir el sentit profund de la nostra realitat sociocultural. És amb aquesta voluntat que us oferim el llibre que teniu a les mans.

Autor: Jaume Aymar i Ragolta i altres
Mides: 13 x 19,5 cm
Pàgines: 158
Idioma: català
Il.lustracions: si

Temàtica: simbologia religiosa

DESCARGAR
DESCARGAR

Artículos

¿Hay alguien más?

Científicos norteamericanos están enviando...

El tesoro del tiempo

« Increíble, pero cierto: el único tesoro...

Reconditorio, poesía preservada

«Reconditorio es una palabra algo extraña...

Actividades

Suscríbete a nuestro boletín

© 2024 PazyFiesta | Una web de Mauricio Mardones

© 2024 PazyFiesta
Una web de Mauricio Mardones